VW Scirocco . Ματιά στο μέλλον

2015-03-17 10:04

Το όνομα Scirocco δόθηκε στο πρώτο προσιτό σπορ coupe της VW το 1974, που όπως και σήμερα βασιζόταν στο πλαίσιο του Golf.



Η σημερινή γενιά του Scirocco είναι μόλις η τρίτη, καθώς μεσολάβησε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 15 χρόνων μεταξύ αυτής και της δεύτερης.
Ατυχώς, ίσως, για την VW, καθώς το Scirocco είναι ένα από πιο επιτυχημένα coupe αυτοκίνητα παγκοσμίως, με περισσότερες από 1.000.000 πωλήσεις στο ενεργητικό του, συνολικά και για τις τρεις γενιές του έως σήμερα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Scirocco ήταν ανέκαθεν ο συνδυασμός της χρηστικότητας ενός τρίθυρου hatchback αμαξώματος, με το δυναμισμό και την επιθετική αισθητική ενός coupe.
H συνταγή αυτή έχει εξελιχτεί πολύ έξυπνα στην υπάρχουσα γενιά και φυσικά δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει και στην επόμενη.



 

Το πιο πιθανόν λοιπόν είναι ότι και η επόμενη, τέταρτη γενιά του Scirocco θα διατηρήσει τις σημερινές αναλογίες με τα υπέρμετρα τονισμένα μεταξόνια εμπρός και πίσω και τους διακριτούς θόλους των τροχών, αλλά χωρίς άλλες εξάρσεις σε μάσκα και φωτιστικά σώματα. Άλλωστε το σημείο στο οποίο περισσότερο δείχνει πλέον την ηλικία του το Scirocco (παρουσιάστηκε το 2008 και ανανεώθηκε το 2014) δεν είναι το αμάξωμα, όπου συνεχίζει να δείχνει φρέσκο και σύγχρονο, αλλά το εσωτερικό.

Πηγή: www.gazzetta.gr/in-motion/article/714514/mellon-toy-vw-scirocco